40 kirjaa, jotka kaikkien tulisi lukea: kaikkien aikojen kirjat on luettava (2024)

Pakolliset kirjat: Niitä on niin paljon – joten älä tuhlaa aikaasi keskimääräisiin kirjoihin!

Lukemisen arvoisten kirjojen löytäminen voi kuitenkin viedä aikaa. Siksi olemme koonneet tämän eeppisen pakollisten kirjaluettelonhelpottaa elämääsi. Siinä on 40 luettavaa suosituinta kirjaa suosituissa kategorioissa, kuten kaunokirjallisuus, liike, henkilökohtainen kehitys, matkailu ja paljon muuta.

Joten jos mietit, "mikä kirja minun pitäisi lukea seuraavaksi?" olemme turvassa. Tämä lista ontäpötäynnämahtavia kirjoja luettavaksi!

Mennään nyt asiaan. Käytä vain sisältöä siirtyäksesi sinua eniten kiinnostavaan osioon tai aloita vierittäminen.

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (1)

Aloita myynti verkossa nyt Shopifyn avulla

Aloita ilmainen kokeilujaksosi

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (2)
40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (3)
40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (4)

Klassisia romaaneja luettavaksi

1. 1984 George Orwell

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (5)

1984 kertoo futuristisen tarinan dystopisesta totalitaarisesta maailmasta, jossa vapaa tahto ja rakkaus ovat kiellettyjä. Vaikka vuosi 1984 on kulunut jo kauan sitten, profetia pelon ja valheiden hallitsemasta yhteiskunnasta on kiistatta tärkeämpi nyt kuin koskaan.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

2. Taru sormusten herrasta, kirjoittanut J.R.R. Tolkien

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (6)

Tolkienin fantasiaeepos on yksi suosituimmista kirjoista. Taru sormusten herrasta vie sinut uskomattomaan seikkailuun Keski-Maassa – maailmassa, joka on täynnä hobitteja, haltioita, örkkejä, peikkoja ja velhoja.

3. Khaled Hosseinin leijajuoksu

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (7)

The Kite Runner on koskettava tarina varakkaan pojan ja hänen isänsä palvelijan pojan epätodennäköisestä ystävyydestä. Tämä unohtumaton romaani sijoittuu Afganistaniin tragedian ja tuhon aikana, ja se saa sinut koukkuun alusta loppuun.

4. Harry Potter ja viisasten kivi, kirjoittanut J.K. Rowling

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (8)

Tämä maailmanlaajuinen bestseller valloitti maailman. Joten jos et ole lukenut J.K. Rowlingin Harry Potter, nyt saattaa olla sen aika. Liity Harry Potterin ja hänen koulutovereidensa seuraan, sillä tämä pakollinen kirja vie sinut syvälle taikuuden ja hirviöiden maailmaan.

5. Slaughterhouse-Five, kirjoittanut Kurt Vonnegut

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (9)

Slaughterhouse-Five on kiistatta yksi suurimmista koskaan kirjoitetuista sodanvastaisista kirjoista. Tämä rikas ja huvittava tarina seuraa Billy Pilgrimin elämää hänen kokeessaan toisen maailmansodan omituisesta näkökulmasta.

6. Leijona, noita ja vaatekaappi, kirjoittanut C.S. Lewis

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (10)

Leijona, noita ja vaatekaappi on epäilemättä yksi kaikkien aikojen suurista kirjoista. Tämä kuuluisa fantasiaromaani sijoittuu Narniaan, jossa asuu myyttisiä petoja, puhuvia eläimiä ja sotivia valtakuntia. Tarina seuraa ryhmää koululaisia, jotka sotkeutuvat tähän uskomattomaan maailman kohtaloon.

7. To Kill a Mockingbird by Harper Lee

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (11)

To Kill a Mockingbird on yksi kaikkien aikojen suosituimmista kirjoista. Vuonna 1960 julkaistu tarina tutkii elämää syvällä etelässä 1900-luvun alussa tarinan kautta miehestä, jota syytetään kauheasta rikoksesta. Se on koskettava, humoristinen ja mukaansatempaava.

8. Markus Zusakin kirjavaras

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (12)

Kirjavaras on tarina rohkeudesta, toivosta ja ystävyydestä natsien tyrannian aikana. Itse Kuoleman kertomassa romaanissa pidättelet hengitystäsi lukujen ajan.

9. Wuthering Heights, Emily Bronte

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (13)

Wuthering Heights on klassinen romaani, joka julkaistiin jo vuonna 1847. Tämä yksinäiselle englantilaiselle nummille sijoittuva tuskallinen tarina seuraa Catherine Earnshawin ja Heathcliffin kamppailua rakkauden, petoksen ja koston kanssa. Jos pidät dramaattisista romaaneista, lisää tämä luettavien kirjojen luetteloosi.

10. The Catcher in the Rye, J.D. Salinger

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (14)

The Catcher in the Rye ontheklassinen ikääntymisen tarina. Se seuraa 16-vuotiaan Holden Caulfieldin murrosikäistä ahdistuksen ja vieraantuneen matkaa, kun hän jättää esikoulunsa ja muuttaa New Yorkiin.

11. Jane Eyre, Charlotte Bronte

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (15)

Jane Eyreä pidetään usein yhtenä kaikkien aikojen pakollisista kirjoista. Se seuraa vahvan, katkeamattoman naisen tunteita ja kokemuksia, joka jatkoi moraalista ja hengellistä kasvuaan levottomasta lapsuudesta ja seksististä, tukahdutettua viktoriaanisesta yhteiskunnasta huolimatta.

12. George Orwellin eläintila

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (16)

Orwell kertoo sadun vallankumouksesta tyranniaa vastaan, joka päättyy vielä epäoikeudenmukaisempaan totalitarismiin. Tilan eläimet ovat täynnä idealismia ja halua luoda oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja edistyksen maailma. Uusi hoito-ohjelma yrittää kuitenkin hallita kaikkia eläinten elämän osa-alueita.

13. Fahrenheit 451, kirjoittanut Ray Bradbury

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (17)

Ray Bradburyn dystooppinen maailma valaisee länsimaisten yhteiskuntien riippuvuutta mediasta. Päähenkilön tehtävänä on löytää ja polttaa kaikki löytämänsä kirjat – kunnes hän alkaa kyseenalaistaa kaikkea. Kun otetaan huomioon nykypolitiikan ja maailman asioiden tila, tämä on yksi elämän ehdottomasti luettavista kirjoista.

14. Pienet naiset, Louisa May Alcott

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (18)

Tämä on tarina neljästä sisaruksesta, joilla on omat hyvin erilaiset ja näkyvät persoonallisuudet. Romaani vetää lukijan syvälle heidän elämäänsä, kun opimme tuntemaan jokaisen heidän puutteensa, ilonsa, kamppailunsa ja pelkonsa.

15. Charlotte’s Web, E.B. Valkoinen

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (19)

Charlotten verkko on loistava muistutus olla ystävällinen kaikille eläville olennoille. Tämä maaginen tarina sijoittuu maatilalle, jossa pieni tyttö yrittää pelastaa porsaansa teurastukselta. Fern, pikkutyttö, pyytää maatilan ystäviään auttamaan näppärän suunnitelmansa toteuttamisessa.

16. Mary Shelleyn Frankenstein

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (20)

Englantilainen kirjailija Mary Shelley kertoo tarinan Victor Frankensteinista, nuoresta tiedemiehestä, joka luo hirviön ja herättää sen henkiin. Tämä mukaansatempaava romaani herättää kysymyksiä siitä, mikä tekee meistä ihmisiä ja mitä rakkaus ja ystävällisyys todella tarkoittavat.

17. John Steinbeckin Hiiristä ja miehistä

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (21)

Hiiristä ja miehistä pitäisi olla jokaisessa pakollisten kirjojen luettelossa. Suureen lamaan sijoittuva tämä on kiistanalainen tarina kahden siirtotyöläisen ystävyydestä Kaliforniassa. Täynnä toivoa ja tragediaa, he työskentelevät kohti unelmaa maan ja lemmikkien omistamisesta.

18. Douglas Adamsin liftaajan opas galaksiin

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (22)

Guardians of the Galaxy -elokuvassa Arthur Dent lähtee hauskalle ja fantastiselle seikkailulle tähtien halki. Hän oppii olemaan ottamatta maailmankaikkeutta vakavasti, kun hän tapaa kaikenlaisia ​​mielenkiintoisia hahmoja.

19. F. Scott Fitzgeraldin Suuri Gatsby

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (23)

Scott Fitzgeraldin The Great Gatsbyn sanotaan olevan Jazz-ajan pohjimmainen romaani. Vuonna 1922 käsittämättömän hemmottelun ja rappion sekaan sijoittuva romaani korostaa miehen kamppailua ansaitakseen naisen rakkauden, johon hän on pakkomielle.

Liiketoiminnan ja rahan pakolliset kirjat

Oletko valmis aloittamaan verkkoyrityksen? Löydä myydyimmät tuotteet toimittajilta, joihin voit luottaaKädenpuristus, Shopifyn tukkutori.

20. Ajattele ja rikastu, Napoleon Hill

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (24)

Ajattele ja kasva rikkaaksion klassinen bestseller, jota on myyty miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti. Se on täynnä rahaa ansaitsevia vinkkejä, tekniikoita ja strategioita. Jos haluatparantaa ajattelutapaasirahan ympärillä tämä kirja voi mahdollisesti muuttaa elämäsi kokonaan.

21. Rikas isä Köyhä isä: Mitä rikkaat opettavat lapsilleen rahasta, jota köyhät ja keskiluokka eivät tee! kirjoittanut Robert T. Kiyosaki

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (25)

Rikas isä Köyhä isäselittää, kuinka varakkaat ja köyhemmät ihmiset ajattelevat eri tavalla. Se haastaa yleisesti vallitsevat uskomukset rahasta ja selittää, kuinka rikastuakseen ei tarvitse olla suuria tuloja.

22. Älykäs sijoittaja, Benjamin Graham

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (26)

Jos haluat oppia sijoittamaan, lisää tämä luettavien kirjojen luetteloosi. Kirjailija Benjamin Grahamia pidetään yhtenä 1900-luvun suurimmista sijoitusneuvojista. SisäänÄlykäs sijoittaja, opit Grahamin arvosijoitusfilosofiasta ja kuinka kehittää pitkän aikavälin strategioita, joita käyttävät maailman menestyneimmät sijoittajat.

23. Periaatteet: Ray Dalion elämä ja työ

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (27)

Ray Dalion sijoitusyhtiö Bridgewater Associates on tehnyt enemmän rahaa asiakkailleen kuin mikään muu hedge-rahasto historiassa. Sisäänperiaatteet, Dalio jakaa kaiken, mitä hän on oppinut sijoittamisesta, liiketoiminnasta ja elämästä vuosien varrella.

24. Vaikutus: Taivuttelun psykologia, Robert B. Cialdini

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (28)

Tässä New York Timesin bestsellerissä DR. Robert B. Cialdini paljastaa vaikuttamisen taustalla olevan psykologian – ja kuinka taivuttelun periaatteita voidaan soveltaa liike-elämässä ja jokapäiväisessä elämässä.

Henkilökohtaisen kehityksen kirjat kaikkien tulisi lukea

25. Kuinka saada ystäviä ja vaikuttaa ihmisiin, Dale Carnegie

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (29)

Dale Carnegien klassinen itseapukirja, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1936, on kestänyt ajan kokeen. Kuinka voittaa ystäviä ja vaikuttaa ihmisiin, opettaa sinulle yksinkertaisia ​​tapoja parantaa suhteitasi – ja sen seurauksena liike- ja yksityiselämääsi.

26. Tottumuksen voima: Miksi teemme mitä teemme elämässä ja liiketoiminnassa Charles Duhigg

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (30)

Jos olet joskus yrittänyt muuttaa tapaasi epäonnistuneesti, tämän pitäisi olla yksi pakollisista kirjoista. Charles Duhigg paljastaa The Power of Habit -teoksessa tapojen muodostumisen voimaannuttavan luonteen ja – mikä tärkeintä – kuinka voit muuttaa niitä.

27. Nykyajan voima: Eckhart Tollen opas henkiseen valaistumiseen

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (31)

Power of Now -lehteä on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja se on käännetty yli 30 kielelle. Tällä uraauurtavalla kirjalla on mahdollisuus mullistaa täysin elämänkokemuksesi – tehdä elämästä paljon iloisempaa ja vauraampaa samalla.

28. The Body Keeps the Score: Brain, Mind ja Body in the Healing of Trauma by Bessel van der Kolk M.D.

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (32)

Tohtori Bessel van der Kolk on yksi maailman johtavista trauma-asiantuntijoista – asia, jota käytännössä jokainen kokee jossain määrin. The Body Keeps the Score paljastaa emotionaalisen ja psykologisen trauman takana olevan tieteen ja tarjoaa uusia polkuja toipumiseen.

Tiede- ja teknologiakirjat, jotka sinun on luettava

29. Stephen Hawkingin lyhyt historia

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (33)

Stephen Hawkingin A Brief History of Time on yksi tunnetuimmista tieteen kirjoista. Se käsittelee kosmologian historiaa ja sen kehitystä antiikin Kreikasta 1980-luvulle asti.

30. Freakonomics: Rogue Economist Explores the Hidden Side of all, Steven D. Levitt

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (34)

Jos olet kiinnostunut kiistanalaisten sosiaalisten asioiden takana olevasta totuudesta, tämän kirjan pitäisi olla luettavien kirjojen luettelossasi. Kirjoittajat paljastavat asioiden taustalla olevat tosiasiat, kuten rikollisuus, ostokset ja huumeet.

31. Valvontakapitalismin aika: taistelu ihmisen tulevaisuudesta uudella vallan rajalla, Shoshana Zuboff

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (35)

The Age of Surveillance Capitalism on yksi suosituimmista tekniikan kirjoista. Kirjoittaja antaa meille katsauksen siihen, kuinka henkilötiedoista on tullut uusi pääoman muoto.

32. Uncanny Valley, kirjoittanut Anna Wiener

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (36)

Anna Wiener kirjoittaa kiihkeästä, itsestään tärkeästä ja usein harhaanjohtavasta työkulttuurista Piilaaksossa ja siitä, kuinka teknologian milleniaalit kuluttavat tuottavan elämän. Uncanny Valley on yksi niistä kirjoista, jotka kaikkien pitäisi lukea.

Matka- ja seikkailukirjat, jotka sinun tulee lukea ennen kuolemaasi

33. Tiellä Jack Kerouac

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (37)

Kerouacin tosielämän seikkailujen inspiroima On the Road kertoo tarinan kahdesta ystävästä, jotka etsivät merkitystä ja rikkaita kokemuksia maastomatkalla.

34. Bill Brysonin muistiinpanot pieneltä saarelta

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (38)

Kirjassa Notes From a Small Island Bill Bryson jakaa hauskan kommentin matkastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan halki – Lontoon Downing Streetin hallituksen keskustasta Skotlannin ylämailla sijaitsevaan Loch Nessiin.

35. Vagabonding, Rolf Potts

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (39)

Vagabonding on ehkä ainoa matkaopas, jota koskaan tarvitset. Tämä ehdottomasti luettava kirja tarjoaa käytännöllisiä vinkkejä turvalliseen ja spontaanisti matkustamiseen – ja filosofioita, joita tarvitset nauttiaksesi elämäsi matkasta.

36. Wild, kirjoittanut Cheryl Strayed

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (40)

Cheryl Strayed luuli menettäneensä kaiken 22-vuotiaana. Sitten hänen äitinsä poismeno, perheongelmat ja avioero ajoivat hänet impulsiiviseen päätökseen – kävellä yli tuhat mailia Pacific Crest -polkua. Villi inspiroi sinua näkemään todellisen itsearvosi ja kykysi.

Historia- ja elämäkertakirjat, jotka kannattaa lukea

37. Sapiens: Lyhyt ihmiskunnan historia, Yuval Noah Harari

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (41)

Jos etsit mielenkiintoisia kirjoja luettavaksi, Sapiensin pitäisi olla luettelossasi. Se kuvaa ihmisen kehitystä varhaisimmista vaiheista tähän päivään. Kirjoittaja näyttää myös, kuinka nykyiset maailmanjärjestelmämme karkottavat luonnollisen valinnan ja sopeutumisen.

38. Long Walk to Freedom, Nelson Mandela

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (42)

Luettelot pakollisista elämäkerroista sisältävät melkein aina tämän upean kirjan. Mandela aloitti tämän omaelämäkerran kirjoittamisen vankilassa ja lopetti sen juuri ennen kuin hänestä tuli Etelä-Afrikan presidentti. Tämä inspiroiva tarina tarjoaa kurkistuksen apartheidin loppumiseen ja maan räikeään eriarvoisuuteen.

39. The Rise and Fall of the Dinosaurs: A New History of their Lost World, Steve Brusatte

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (43)

Pidätkö dinosauruksista kiehtovia? Jos näin on, tämä on yksi aihetta koskevista pakollisista kirjoista. Steve Brusatte paljastaa eri dinosaurukset, jotka vaelsivat planeetalla – ja eri maailmat, joissa he asuivat.

40. Bill Brysonin lyhyt historia melkein kaikesta

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (44)

Kirjassaan A Short History of Nearly Everything Bryson yrittää tehdä yhteenvedon maapallon historiasta. Hän puhuu lähes kaikista planeetan osa-alueista – kuinka se muodostui, kuinka paljon se painaa, sen koosta, vaiheista, jotka se on läpikäynyt, siihen liittyvistä vaaroista ja siitä, miten ihmiset ovat kehittyneet. Jos pidät tieteestä ja historiasta, tämä kirja on sinulle ehdottomasti luettava.

Mitä minun pitäisi lukea seuraavaksi?

Jos mietit "mikä kirja minun pitäisi lukea seuraavaksi", älä etsi enää. Yhteenvetona, tässä on 40 kaikkien aikojen ehdottomasti luettavaa kirjaa:

Klassisia romaaneja luettavaksi
  1. George Orwell 1984
  2. Taru sormusten herrasta kirjoittanut J.R.R. Tolkien
  3. Khaled Hosseinin leijajuoksija
  4. Harry Potter ja viisasten kivi, kirjoittanut J.K. Rowling
  5. Slaughterhouse-Five, kirjoittanut Kurt Vonnegut
  6. C.S. Lewisin leijona, noita ja vaatekaappi
  7. Harper Leen Tappaa pilkkaajalintu
  8. Markus Zusakin kirjavaras
  9. Emily Bronten Wuthering Heights
  10. J.D. Salingerin sieppaaja rukiissa
  11. Charlotte Bronten Jane Eyre
  12. George Orwellin eläinfarmi
  13. Fahrenheit 451, kirjoittanut Ray Bradbury
  14. Louisa May Alcottin Pikku naiset
  15. Charlotten verkko, E.B. Valkoinen
  16. Mary Shelleyn Frankenstein
  17. John Steinbeck Hiiristä ja miehistä
  18. Douglas Adamsin liftaajan opas galaksiin
  19. F. Scott Fitzgeraldin Suuri Gatsby
Liiketoiminnan ja rahan pakolliset kirjat
  1. Ajattele ja rikastu, Napoleon Hill
  2. Rikas isä Köyhä isä: Mitä rikkaat opettavat lapsilleen rahasta, jota köyhät ja keskiluokka eivät tee! kirjoittanut Robert T. Kiyosaki
  3. Benjamin Grahamin älykäs sijoittaja
  4. Periaatteet: Ray Dalio: Elämä ja työ
  5. Vaikutus: Robert B. Cialdinin vakuuttamisen psykologia
Henkilökohtaisen kehityksen kirjat kaikkien tulisi lukea
  1. Kuinka saada ystäviä ja vaikuttaa ihmisiin, Dale Carnegie
  2. Tavan voima: miksi teemme mitä teemme elämässä ja liiketoiminnassa, Charles Duhigg
  3. Nykyajan voima: Eckhart Tollen opas henkiseen valaistukseen
  4. The Body Keeps the Score: Aivot, mieli ja keho trauman paranemisessa, Bessel van der Kolk M.D.
Tiede- ja teknologiakirjat, jotka sinun on luettava
  1. Stephen Hawking: Ajan lyhyt historia
  2. Steven D. Levitt Freakonomics: Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything
  3. Valvontakapitalismin aika: taistelu ihmisen tulevaisuudesta uudella vallan rajalla, Shoshana Zuboff
  4. Uncanny Valley, kirjoittanut Anna Wiener
Matka- ja seikkailukirjat, jotka sinun tulee lukea ennen kuolemaasi
  1. Tiellä Jack Kerouac
  2. Bill Brysonin muistiinpanoja pieneltä saarelta
  3. Vagabonding, Rolf Potts
  4. Villi, kirjoittanut Cheryl Strayed
Pakolliset elämäkerrat ja historiakirjat
  1. Yuval Noah Hararin Sapiens: Ihmiskunnan lyhyt historia
  2. Nelson Mandelan pitkä kävelymatka vapauteen
  3. The Rise and Fall of the Dinosaurs: Uusi historia heidän kadotetusta maailmasta, Steve Brusatte
  4. Bill Brysonin lyhyt historia melkein kaikesta

Onko meiltä jäänyt lukematta kirjoja? Jos näin on, jätä kommentti alle suositellaksesi joitain parhaita kirjoja luettavaksi!

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (45)

Aloita myynti verkossa nyt Shopifyn avulla

Aloita ilmainen kokeilujaksosi

40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (46)
40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (47)
40 Books Everyone Should Read: Must Read Books of All Time (48)

Haluatko oppia lisää?

  • 12 parasta kirjaa yrittäjille, jotka aloittavat yrityksen
  • Kuinka käyttää kirjoissa lukemaasi paremmin
  • 33 Best To Do -sovellusta jokaiselle yrittäjälle
  • 11 parasta motivoivaa podcastia, jotka vapauttavat potentiaalisi
40 kirjaa, jotka kaikkien tulisi lukea: kaikkien aikojen kirjat on luettava (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5543

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.